Aapjes, duiken en jarig - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Irma - WaarBenJij.nu Aapjes, duiken en jarig - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Irma - WaarBenJij.nu

Aapjes, duiken en jarig

Door: Irmie

Blijf op de hoogte en volg Irma

26 Maart 2014 | Singapore, Singapore

15 maart
Vandaag zouden we relaxen, maar toen we wakker werden hebben toch een wandeling op de planning gezet. Deze wandeling is naar een tal van prachtige strandjes op Perhentian Island. Tijdens de wandeling is er meerdere keren door een Local gevraagd of we de aapjes zijn tegen gekomen. We hadden hier al meerdere verhalen over gehoord. Ze zijn de laatste dagen erg actief en agressief, met andere woorden, ze vallen je gewoon echt aan. Ze zijn erg agressief, en er wordt dus aangeraden om met een stok te lopen. Bij elk verhaal knikken Carolin en ik lief Ja, en denken: Ja, ja dat weten we nu wel. En toch niet met een stok lopen. Toen aan het einde van de dag terug wilde gaan lopen kwam er een local naar ons toe en gaf ons wat rotjes welke we naar de apen konden gooien. Carolin de rotjes in de tas en ik heb wel ergens een aansteker. Die stok, Ja die hebben we gewoon in gedachten gehouden. Onderweg zijn we ze uiteindelijk niet tegen gekomen. Jammer, ik bedoel het had toch weer een ervaring geweest.

16 maart
Vandaag weer een strandje opgezocht, wel aapjes gezien maar gelukkig niets gebeurd. In de avond maar hapje eten en drinken.

17 maart
Vandaag op doorreis naar Tioman. 10uur uitchecken, 12uur met de boot (welke dan om 13.00uur vertrekt), 14.00 aankomst vaste land. Daar wachten tot 22.00 op de nachtbus. Dan 7uurtjes in de nachtbus waarbij je om 5.00uur met je slaaphoofd in Mersing aankomt. Daar tot 10.00uur wachten op de boot. Met als gevolg dat je om 12.00uur op Tioman aankomt. Een reisje van 24uur dus.

18 maart
Grappig eiland maar heel anders dan Perhentian Island. Tioman heeft allemaal kleine strandjes met muziek en een ontspannen sfeer. Het is overal nog erg rustig omdat het seizoen net is begonnen. Wel jammer want ik denk dat als het druk is er erg super leuk is. Ze hadden bij 1 strandje in de avond live muziek. Dat is echt wel weer gezellie.

19 maart
Vandaag maar een klein wandelingetje gedaan. Een kleintje hoor, we zijn het lopen een beetje zat. Verder maar wat gehangen. Morgen maar naar Singapore.

20 maart
Plannen toch gewijzigd. Zo’n duikinstructeur heeft me de dag ervoor overgehaald om te duiken, het is zo mooi! Schildpadden, haaien… etc etc… okay. Ik ga duiken. Bij duik 1 was de stroming heel sterk wat een aparte duikervaring is, ik wist niet dat de stroming zo sterk kon zijn op 14 meter diep. Opeens begon me knie blauw uit te lopen en te jeuken. Pfff… Ik kreeg een paar keer het signaal of alles goed wat. Ja prima, kan moeilijk omhoog gaan met de andere duikers voor een blauw knietje. Toen ik weer in de boot was bleek dat ik koraal had geraakt. De duikinstructeur vertelde dat ik over mijn wonden heen moest plassen. Pardon?? Leuk hoor, maar dat doe ik dus niet. We gingen met de boot richting een eiland. Ik vroeg wat we gingen doen. Hij zegt, hier kan je even van de boot af en in de bosje over je been heen plassen, ik dacht dat het een grap was. Maar nee, er werd gestopt. De duikinstructeur vertelde dat ik wel even kon plassen en dat ze op me wachten. Ik vond het belachelijk maar ben dus maar de boot afgegaan, en ja een soort van advies van de instructeur opgevolgd. De 2de duik heb ik niet gedaan. Heb er gesnorkeld. Maar bij beide duiken was er geen schildpad of haai te bekennen. Domme blonde Irma die zich laat overhalen door een nog niet eens leuke duikinstructeur, en dat terwijl ik in Bonaire al had besloten niet meer te gaan duiken. In de avond te laat naar bed.

21 maart
8uur de boot naar Mersing. Dan de bus van 11uur. Bus vol, wachten op de bus van 14.30. En dan om 22.00 aankomen in Singapore. In de bus een meisje tegen gekomen die in Singapore had gewoond. Ze nodigde ons uit de volgende dag met wat vrienden te gaan stappen! Prima. In de avond een verblijf opgezocht en drankje gedaan.

22 maart
De hele dag door de stad rond gedwaald en naar Skypark gegaan waarbij je uizicht heb over heel Singapore, super mooi. Om 21.00 gebroken terug in het hotel. Om 22.00 kwam Jade ons ophalen voor de stapavond. Eerst even een drankje halen bij wat vrienden. Deze jongen woont dus gewoon in zo’n mega mooi appartement in Singapore, met beneden 2 zwembaden, tennisbaan, clubhuisje etc etc. Op het balkon loungebanken en muziek. Toen de vraag: Are you okay with Champagne? Hebben Carolin en ik maar toegestemd. Jezus man waar zijn wij beland. Jade zei: Welkom in Singapore, de stad waar alles draait om geld. Toen Carolin met 2 glazen wijn tegen de glazen keuken deur was aangelopen hebben we besloten dat het tijd was naar de Clubs te gaan. VIP tafeltjes met grote flessen Vodka en allemaal jongeren die met creditcard van papa Champagne staan te kopen. Bizar. Maar goed Irma heeft dus een mooie stapavond gehad in Singapore, tot 8uur in de ochtend. En dus lekker mijn verjaardag gevierd.

23 maart.
12uur uitchecken, heerlijk…pfff. De hele dag gekaterd door de stad. 17.00 met de bus naar Kuala Lumpur. Had een irritante kater waardoor ik niet kon slapen. 23.00 in Kuala Lumpur. We moesten nog even naar de Skybar, omdat… ja gewoon omdat ik nog steeds jarig was. Dus hup de Taxi in en een Mojito nuttige met uitzicht over de stad Kuala Lumpur, en tevens het einde van mijn verjaarag en van mijn reis.

24 maart
Gisteren 3.00uur thuis en om 6.00 weer in de taxi naar de luchthaven. Carolin had een vlucht naar Borneo. We konden gelukkig dood vermoeid samen afscheid nemen. Wat een reis en een super mooi land!

Nu maar weer een tijdje aan het werk!

Nog bedankt voor alle lieve felicitaties en de reactie die jullie altijd schrijven, doet me goed! dikke knuffel!

• 26 Maart 2014 - 14:22

GJ:

hahahaha, jij weer

• 26 Maart 2014 - 14:22

Broertje:

Behoorlijk knakkerend verhaal weer. Knak.

Heb je er ook een beetje van genoten?

• 26 Maart 2014 - 15:32

Loessie:

haha gewoon overgehaald had niks anders verwacht!! En hoest met je knie nu?
    Binnenkort maar de hort op!! dikke kus

• 26 Maart 2014 - 22:28

Pino:

Heb je nou op een dakterras bij iemand pino staan drinken?! Krijg meteen flashbacks :-) Klinkt weer als een mooi avontuur daar! Xx

• 02 April 2014 - 11:42

Joke:

weer een prachtige vakantie en ervaring rijker
    welkom terug Irma